Főzőcske

Sütőtök-krémleves

Ez a sütőtök-krémleves olyan egyszerű, hogy gondolkodtam, egyáltalán érdemel-e külön bejegyzést. De végül úgy döntöttem, érdemel. 🙂 Fűszeres, átmelegítő, szezonális finomság.

img_1603

Hozzávalók:

  • Egy nagy sütőtök
  • 200 ml tejszín vagy kókusztejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, chili, gyömbér ízlés szerint
  • A díszítéshez tökmag, esetleg parmezán

A sütőtököt felkockázzuk – ez a legnagyobb munka az egész receptben. Feltesszük főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, illetve a fokhagymával, fűszerekkel. Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről, ha kell, kicsit hűlni hagyjuk és belekeverjük a (kókusz)tejszínt, majd botmixerrel pürésítjük. Még egyszer felforraljuk, és kész is. Tálaláskor tökmaggal vagy parmezánnal díszíthetjük, tönkölykenyérrel akár egy teljes főétkezést is kitesz. Céklából is el lehet készíteni ugyanezt a receptet, akkor a gyömbér helyett inkább kakukkfüvet érdemes beletenni.

Jó étvágyat hozzá!

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s